Σάββατο, 12 Ιουλίου 2008

Νέος πονοκέφαλος η υπόθεση "Γερμανός"

Νέα θύελλα στο πολιτικό σκηνικό προκαλεί η υπόθεση της εξαγοράς της αλυσίδας καταστημάτων Γερμανός από την Cosmote το 2006, με τίμημα 1,3 δις ευρώ, μετά την ποινική δίωξη για απιστία και άλλα τέσσερα σοβαρότατα αδικήματα, που άσκησε η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Η δίωξη στρέφεται κατά του προέδρου του ΟΤΕ, Παναγή Βουρλούμη, τα μέλη του ΔΣ της Cosmote, του επιχειρηματία Πάνου Γερμανού, ιδιώτες και χρηματιστές που ενεπλάκησαν στη διαδρομή της εξαγοράς. Η συμφωνία κρίθηκε από τις εισαγγελικές αρχές επιζήμια για τον ΟΤΕ και η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε σε ανακριτή.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομίας τονίζουν πως οι διώξεις είναι κατά παντός υπευθύνου και ότι ο κ. Βουρλούμης αναφέρεται στο πόρισμα ως διοικητής του ΟΤΕ. Η δικαστική έρευνα θα επιβεβαιώσει τη στρατηγική ορθότητα της εξαγοράς που πραγματοποιήθηκε με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Cosmote. Αναντίστοιχη προς την πραγματικότητα χαρακτήρισε τη δίωξη ο Πάνος Γερμανός, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια τυπική συμφωνία δύο εισηγμένων πολυμετοχικών εταιριών, ξεκάθαρη και διαφανή. Για δικαίωση κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ, καθώς η εισαγγελική έρευνα είχε ξεκινήσει μετά από μηνυτήρια αναφορά του κόμματος.

Πηγή: www.daynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive