Τρίτη, 17 Ιουνίου 2008

Πνευματικό θωρηκτό η Εκκλησία της Κρήτης


«Πνευματικό θωρηκτό» του Οικουμενικού Πατριαρχείου χαρακτήρισε την Εκκλησία Κρήτης ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, καταδικάζοντας τα κατά καιρούς δημοσιεύματα που βάλλουν κατά του ημιαυτόνομου της κρητικής Εκκλησίας και τάσσονται υπέρ της προσάρτησής της στην Εκκλησία της Ελλάδος.

«Δεν μας ταράττουν τα ανιστόρητα φληναφήματα, τα οποία βλέπουν από καιρού εις καιρόν το φως της δημοσιότητας, ακούγονται, λέγονται, γράφονται, ποσώς δεν μας ανησυχούν γιατί ξέρουμε με ποιους έχουμε να κάνουμε», τόνισε ο κ. Βαρθολομαίος, απευθυνόμενος στον Κρητικό μητροπολίτη Πέτρας και Χερσονήσου Νεκτάριο.

Ο μητροπολίτης Νεκτάριος ήταν επικεφαλής τριμελούς αντιπροσωπείας αρχιερέων που επισκέφθηκαν το Φανάρι στα ονομαστήρια του Προκαθημένου της Ορθοδοξίας.

Ανιστόρητα σενάρια
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης και η αντιπροσωπεία των αρχιερέων καταδίκασαν ως ανιστόρητα τα σενάρια που πυροδότησε πρόσφατο δημοσίευμα αθηναϊκής εφημερίδας το οποίο και χαρακτήρισαν σκόπιμο και ύποπτο.
«Πάντοτε υπολογίζαμε και υπολογίζουμε εις την αγάπη και την αφοσίωση και την ευγνωμοσύνη σας προς τη Μητέρα Εκκλησία, διότι η Κρήτη για εμάς είναι όχι μόνο μια προέκταση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, όχι μόνο μια πολυφίλητος πνευματική θυγατήρ της εν Κωνσταντινουπόλει μητρός Εκκλησίας, αλλά είναι και το πνευματικό θωρηκτό του Οικουμενικού Πατριαρχείου, μέσα εις τα νερά της Μεσογείου», είπε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στους αρχιερείς.

«Οι Κρήτες αισθανόμαστε υπερήφανοι γιατί ανήκουμε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο», τόνισε ο μητροπολίτης Νεκτάριος, χαρακτηρίζοντας «φρεναπάτες ημερομίσθιους σκοπιμοτήτων» όσους γράφουν και διαδίδουν αποσκοπώντας τη διάσπαση. «Θα έρθει καιρός», προσθέτει ο Ιεράρχης, «που το παράδειγμα της Κρήτης θα το ακολουθήσουν και άλλες εκκλησίες. Γιατί πρέπει να καταργηθούν οι εθνικές εκκλησίες που αποτελούν τη μεγαλύτερη αίρεση των τελευταίων αιώνων».

πηγή:www.inout.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive