Τρίτη, 17 Ιουνίου 2008

Μέτρα κατά της φτώχειας


Με τρία μέτρα άμεσης εφαρμογής αναμένεται να απαντήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση στο ντόμινο των ανατιμήσεων που πλήττει τους Ευρωπαίους πολίτες.
Δίνεται "πράσινο φως" στις ενισχύσεις σε φτωχά νοικοκυριά, στην διάθεση στην αγορά αποθεμάτων τροφίμων ώστε να πέσουν οι τιμές και στη μείωση των φόρων στην εισαγωγή τροφίμων από τρίτες χώρες
Η εισήγηση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων, που αναμένεται να επικυρωθεί στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών στις 19 Ιουνίου συμπεριλαμβάνει τρία ακόμη μέτρα μεσοπρόθεσμης απόδοσης.

Μέτρα κατά της φτώχειας
Την αναπροσαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, την αύξηση της Ευρωπαϊκής παραγωγής Δημητριακών και Σιτηρών καθώς και την επιχορήγηση της έρευνας για την προώθηση νέων καλλιεργειών.

Στην Ελλάδα η κυβέρνηση επισπεύδει την λειτουργία του ταμείου κατά της φτώχειας αλλά μέχρι στιγμής ουδείς γνωρίζει το ύψος του βοηθήματος, ή τους δικαιούχους.

Βέβαιη θεωρείται επίσης η χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης αλλά με αυστηρά κριτήρια.

Και στις δύο περιπτώσεις ο κύκλος των δικαιούχων θα συμπεριλαμβάνει τους μακροχρόνια άνεργους, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, τα νοικοκυριά με εισοδήματα κάτω των 6000 ευρώ το χρόνο, αλλά και τους κατοίκους των ορεινών περιοχών.

πηγή: www.inout.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive