Τρίτη, 17 Ιουνίου 2008

58η ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ-Αντι-βία μέσα, δακρυγόνα έξω


Την ώρα που οι πρυτάνεις έβαζαν ψήφισμα κατά της βίας, οι χώροι γύρω από το ξενοδοχείο που φιλοξένησε τη σύνοδο «πνίγηκε» στα δακρυγόνα των αστυνομικών, που προσπάθησαν με τον τρόπο αυτό να σταματήσουν τους διαδηλωτές φοιτητές.

Από τις συγκρούσεις τρεις φοιτητές μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους, ενώ τραυματίστηκε ελαφρά και ένας αστυνομικός.

Η κινητοποίηση ενάντια στον «νόμο-πλαίσιο», στην οποία συμμετείχαν εκτός των φοιτητών και καθηγητές και άλλοι πολίτες, ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι με συγκέντρωση στην πλατεία Αγοράς στο κέντρο των Χανίων και πορεία σε δρόμους της πόλης.

Στη συνέχεια οι διαδηλωτές, με πούλμαν και άλλα οχήματα, μετέβησαν στο Σταλό, λίγο έξω από την πόλη, απ' όπου με πορεία στην παλιά εθνική οδό κατευθύνθηκαν προς το ξενοδοχείο το οποίο είχε μετατραπεί σε «φρούριο» λόγω και της παρουσίας του υπουργού Παιδείας Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Οταν οι φοιτητές άρχισαν να αποχωρούν, το μπλοκ των αντιεξουσιαστών, που συμμετείχε στη διαδήλωση, εξαπέλυσε επίθεση στις διμοιρίες των ΜΑΤ με πέτρες και χρώματα. Τα ΜΑΤ πέρασαν στην αντεπίθεση με δακρυγόνα. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων:

- Προσήχθη γύρω στις 4.20 μ.μ. ένας φοιτητής με κινητικά προβλήματα, στο σακίδιο του οποίου αστυνομικοί έλεγαν ότι βρέθηκε μια σφεντόνα. Ο φοιτητής είχε έρθει από το Ρέθυμνο για να πάρει μέρος στη διαδήλωση. Υστερα από παρέμβαση συνδικαλιστών, καθηγητών και μελών του φοιτητικού συλλόγου και διαπραγμάτευση με την εισαγγελέα και την Αστυνομία απελευθερώθηκε. Οι αστυνομικοί έλεγαν ότι κράτησαν τον φοιτητή για να τον προστατεύσουν επειδή είχε κινητικό πρόβλημα.

- Καταγγέλθηκε ότι από κλομπ χτυπήθηκαν μία φοιτήτρια και ένας φοιτητής του Πολυτεχνείου Κρήτης, οι οποίοι επίσης πήγαν με συμφοιτητές τους στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί, σύμφωνα με φοιτητές και καθηγητές, διαπίστωσαν εκχυμώσεις και εκδορές.

- Τραυματίστηκε ελαφρά από πέτρα που τον βρήκε στο πρόσωπο κάτω από το μάτι ένας ακόμα φοιτητής.

- Τραυματίστηκε από πέτρα που τον βρήκε στον ώμο ένας αστυνομικός, επικεφαλής διμοιρίας.

Στον υπαίθριο χώρο του ξενοδοχείου, δίπλα από την πισίνα, είχαν συγκεντρωθεί αρκετοί τουρίστες οι οποίοι παρακολουθούσαν τα επεισόδια. Ομως, λόγω του βορειοδυτικού ανέμου, τα δακρυγόνα έπληξαν και τους τουρίστες, οι οποίοι τρέχοντας μπήκαν στο ξενοδοχείο διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση αυτή.

πηγή: www.inout.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive